Tik Tok do të shpërndajë 300 milion dollarë për përdoruesit nga Europa

E Premte  31 Korrik 2020 13:26 |
Tik Tok do të shpërndajë 300 milion dollarë për përdoruesit nga Europa

TikTok ka njoftuar se do të vendos në dispozicion një fond prej 300 milion dollarësh për krijuesit e videove në Europë.

Kompania nuk ka thënë ende se kush mund të aplikojë për fondin, i cili është krijuar për të ndihmuar krijuesit të fitojnë para nga platforma.

Aktualisht, krijuesit mund të fitojnë para vetëm në TikTok nga marrëveshjet ose dhurimet e markave.

Lajmi vjen pasi një raport i Wall Street Journal tha që Instagram Reels, një konkurrent i ardhshëm i mbështetur nga Facebook, po i ofronte qindra mijëra dollarë emrave më të mëdhenj të TikTok.

Fondi i ri i krijuesve europian do të fillojë me 70 milion dollarë në vitin e tij të parë, tha TikTok dhe do të rritet në rreth 300 milion dollarë brenda tre viteve.

Fondi është versioni europian i një skeme që TikTok njoftoi për SHBA-në më 23 korrik. Fondi amerikan është 200 milion dollarë për vitin e tij të parë.

Krijuesit që kërkojnë të aplikojnë për fondin amerikan duhet të jenë 18 vjeç ose më të vjetër, të plotësojnë një bazë të caktuar fillestare për ndjekësit dhe të plotësojnë kërkesat e TikTok rreth postimit të përmbajtjes origjinale.

TikTok nuk ka kritere të hollësishme të pranueshmërisë për Europën, por thotë se do të ofrojë më shumë detaje në javët e ardhshme.

Anna Bogomolova me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, e cila ka 2.3 milion ndjekës në aplikacion, sugjeroi se fondi mund të ndihmojë krijuesit të blejnë pajisje, siç është një telefon i ri, për t’i ndihmuar ata të bëjnë video më të mira. Paratë ishin një “kufizim i madh” për shumë njerëz në aplikacion, tha ajo.

Timothy Armoo ??i Fanbytes, një kompani e mediave sociale që drejton ByteHouse, kolektivi i parë në Mbretërinë e Bashkuar i krijuesve TikTok, tha që fondi mund të ndihmojë përdoruesit që tashmë ishin të njohur të rriten më shpejt.

 Paratë e gatshme mund të parandalojnë që baza e krijuesve të TikTok të tundohet nga rrjetet e tjera të mediave sociale.

Më shumë rreth