COVID-19 tre veprime të thjeshta në parandalim shpërthimi simbas shkencëtarëve

| E Marte  28 Korrik 2020 11:19 |
COVID-19 tre veprime të thjeshta në parandalim shpërthimi simbas shkencëtarëve

Një epidemi e madhe mund të parandalohet nëse efikasiteti i këtyre masave tejkalon 50%,” janë shprehur studiuesit në Qendrën Mjekësore Universitare Utrecht.

Për më tepër, efekti i kombinimeve të masave të vetë-imponuara është shtesë. Në terma praktikë, kjo do të thotë që SARS-CoV-2 nuk do të shkaktojë një shpërthim të madh në një vend ku 90% e popullsisë miraton larjen e duarëve dhe distancën sociale.

Poashtu vlenë të theksohet se studiuesit shprehen se qeveritë duhet të edukojnë publikun në lidhje me mënyrën se si përhapet virusi dhe të rrisë vetëdijen për rolet thelbësore të vetë-distancimit, larjes së duarve dhe gjithashtu përdorimin e maskave në kontrollin e një epidemie të vazhdueshme.